El Centre d’Interpretació 115 dies de Corbera d’Ebre explica la història de la Batalla de l’Ebre, la més sagnant i decisiva de la Guerra Civil espanyola.

La batalla, que va tenir lloc en aquesta zona durant la segona meitat de l’any 1938, va suposar l’últim intent per part de la República de capgirar el curs de la guerra, intentant fer retrocedir les tropes nacionals, que a inicis d’any havien divit el territori republicà en dos.

El centre ens presenta el desenvolupament dels combats a través de diversos diorames molt ben realitzats que expliquen el contexte (La nit de Sant Jaume), preparació (El pas del riu), realització (115 dies de combats) i resultat de la batalla (L’últim dia).

Finalment, un audiovisual ens mostra, a través del testimoni de nens (avui avis) que visqueren la campanya i els temps immediatament posteriors, les conseqüències de la guerra, invitant a la reflexió.

Es tracta d’una activitat molt interessant per fer amb nens si tenim en comte l’important aparell audiovisual del centre d’interpretació.

Fitxa tècnica

Distancia: 32 km
Trigues en arribar: 30 minuts
Població: Corbera d’Ebre
Com arribar-hi:

Veure ruta