El municipi d’Arenys de Lledó és el més allunyat de la capital provincial. De fet es troba molt més a prop de la capital de la província veïna, Tarragona. Es tracta d’un petit municipi situat en un vessant muntanyós a la vora del riu Algars, frontera entre les dues províncies. A la ribera del riu, al costat mateix del poble, s’hi troba el Galeró, una zona de banys força coneguda per tenir una certa profunditat en una zona on el riu ho és poc.

Si hi accedim del Portal de Baix, ascendirem ràpidament fins al principal monument del poble, l’església de l’Assumpció de Nostra Senyora. Es tracta d’una església gòtica del segle XIV, amb una sola nau coberta amb volta de canó apuntada, mentre la capçalera té una coberta amb volta de creueria. L’accés és lateral, a través d’una portalada d’arc apuntat amb cinc arquivoltes i coronada per una espadanya. Als peus hi ha una elegant finestra de traceria i , a la cantonada, una torre octogonal que amaga l’escala del cor.

Fora del nucli, a la carretera que uneix el poble amb Calaceit, hi trobem l’ermita de Sant Pol d’Arenys de Lledó. Més que l’edifici, del segle XVIII, destaca la seva ubicació, en un turó obert als Ports, dels quals s’obtenen des d’allà unes vistes magnífiques. Els xiprers acaben de donar al lloc un aire força interessant.

Què més visitar pels voltants…

Fitxa tècnica

Distancia: 8 km
Trigues en arribar: 10 minuts
Població: Arenys de Lledó
Com arribar:

Veure ruta