El jaciment de Tossal Redó es troba a uns 2 km de Calaceit, a la zona alta d’un petit tossal amb unes vistes excel·lents de la comarca. El camí d’accés més proper a la Casa de las Letras està a la carretera cap a Calaceit, uns 2 km abans d’arribar al poble. La pista està ben senyalitzada, i es apte per a tota mena de vehicles. També hi ha una pista una mica més curta que surt de Calaceit.

Es tracta d’un poblat iber excavat entre els anys 1914 i 1917 per Pere Bosch Gimpera i habitat entre els segles VII i VI a.n.e.. La zona de població més antiga es troba a la part alta del turó i es caracteritza per uns pocs habitatges quadrangulars sense disposició clara rodejats per una muralla de la que si a penes en queden vestigis. A partir d’aquí, el poble s’amplià seguint el tossal amb una estructura de carrer central. Als laterals del carrer hi trobem una sèrie de cases de planta rectangular, la paret posterior de les quals conformava la muralla del poblat.

Entre el les restes del carrer i els prop de 40 habitatges, destaquen les restes del recinte defensiu, datades al segle VI a.C. El poblat sembla que s’abandonà a finals d’aquest últim segle.

Què més visitar pels voltants…

Fitxa tècnica

Distancia: 20 km
Trigues en arribar: 22 minuts
Població: Calaceit
Com arribar-hi:

Veure ruta